PVC PADLÓ • LINÓLEUM
UK 400 PVC, linóleum- és szőnyegburkolat ragasztó
UK 400 PVC, linóleum- és szőnyegburkolat ragasztó

PVC- és szőnyegpadló ragasztására, nedvszívó aljzatra

KISZERELÉS Műanyag vödörben.

• 7 kg

• 14 kg

• 35 kg

Jellemzői

Padlófűtés esetén is alkalmazható

A leragasztott textilburkolat tisztítógéppel tisztítható

"Félkontakt" módon is ragaszt

Szerves oldószert nem tartalmaz

Rendkívül erős kezdeti tapadás

Leírás

Habosított és „action back” hátoldalú textilburkolatok, heterogén és homogén PVC-lapok és tekercsek, valamint egyéb textilhátoldalú burkolatok nedvszívó aljzatra (pl. glettelt betonpadló, cement- és anhidritesztrich) történő ragasztására alkalmas. Székgörgő igénybevételének ellenáll.

A felület előkészítése

Az aljzat legyen tiszta, tartósan száraz, repedéstől valamint tapadást gátló anyagoktól mentes, megfelelő húzó- és nyomószilárdságú. Az esetlegesen meglévő ragasztómaradványokat a munka megkezdése előtt – lehetőleg – el kell róla távolítani. Az esztétikus burkolat elkészítéséhez feltétlenül szükség van a megfelelő Ceresit aljzatkiegyenlítő és alapozó használatára. A kiválasztott Ceresit anyagok típusa függ az aljzat szívóképességétől. Az aljzat előkészítésével kapcsolatos teendők a Ceresit aljzatkiegyenlítők műszaki adatlapjában találhatók. A kiegyenlített aljzat burkolhatósági idejére vonatkozó előírásokat figyelembe kell venni a ragasztás megkezdése előtt!

Felhordás

Textilburkolat ragasztása: A hátoldal szerkezetétől függően a ragasztót B1 vagy B2 fogazású kenőlappal egyenletesen hordjuk fel az aljzatra. Páraáteresztő burkolat esetén 5–20 perc (tömör, párazáró burkolat esetén kb. 15 perc) szellőzési idő elteltével a textilburkolatot a még nedves ragasztóágyba fektetjük és alaposan bedörzsöljük.

PVC-burkolat ragasztása: A burkolatot a ragasztás előtt 24 órával klimatizálni és kiteríteni szükséges. A ragasztót A2 (A3) fogazású kenőlappal egyenletesen hordjuk fel az aljzatra. 10–15 perc szellőzési idő után a burkolatot a még nedves ragasztóágyba fektetjük és jól bedörzsöljük, majd áthengerezzük. Ügyeljünk arra, hogy légbuborék ne maradjon alatta! A PVC burkolat hegesztését legkorábban 24 órával a ragasztás után lehet megkezdeni. A Ceresit UK 400 ,,félkontakt" módon is ragaszt: A szellőzési időt követően, fektessük a burkolatot a ragasztóágyba és alaposan dörzsöljük bele, úgy hogy a burkolat hátoldalára megfelelő mennyiségű ragasztóanyag kerüljön. A felpöndörödő ragasztós széleket és végeket nem kell újból és újból a ragasztóágyba préselni. Folytatni kell a burkolást, majd kb. 30 perc elteltével a még levegőben lévő burkolatrészeket ismételten nyomjuk a ragasztóágyba és hengerezzük át. A burkolat kontakt módon (kétoldalas ragasztás) és erősen rögzít!

Kategória: Ragasztás

A termékhez még nincsenek vélemények, legyen

Ön az első aki megosztja velünk!


ÉrtékelésForgalmazott márkáink