PVC PADLÓ • LINÓLEUM
K 188 E Speciális, extra minőségű ragasztó
K 188 E Speciális, extra minőségű ragasztó

Valamennyi PVC-padlóburkolat típus valamint poliolefin- és gumiburkolat ragasztására

KISZERELÉS mûanyag vödörben.

• 2 kg

• 5 kg

• 13 kg

• 30 kg

Jellemzői

Extra ragasztási szilárdság, kiváló tapadás

Szerves oldószert nem tartalmaz

Kont-akt ragasztóként is alkalmazható

Rendkívül kiadós és megbízható

PVC-t ragaszt PVC-re

Padlófűtés esetén is alkalmazható

Székgörgő igénybevételnek ellenáll

Leírás

Kiváló minőségű, rendkívül nagy szilárdságú, vizes diszperziós ragasztóanyag, homogén és heterogén PVC és poliolefin lapok és tekercsek ragasztásához. Max. 2,5 mm vastag sima, csiszolt hátoldalú gumilapok és tekercsek (pl. Noraplan) ragasztására is alkalmas. Latex-, PUR-hab- és PVC hátoldalú textilburkolatot is ragaszt padlóra, falra és mennyezetre. Tapadóragasztóként alkalmas PVC- és CV-burkolatoknak tömör (nem nedvszívó) aljzatra pl. PVC-burkolatra történő ragasztására is. Különösen javasolt design (LVT) PVC-lapok ragasztására - aljzatra és falra egyaránt. A különböző hangszigetelő alátétek ideális ragasztója.

A felület előkészítése

Az aljzat legyen tiszta, tartósan száraz, repedéstől valamint tapadást gátló anyagoktól mentes, megfelelő húzó- és nyomószilárdságú. Az esetlegesen meglévő ragasztómaradványokat a munka megkezdése előtt – lehetőleg – el kell róla távolítani. Az esztétikus burkolat elkészítéséhez feltétlenül szükség van a megfelelő Ceresit aljzatkiegyenlítő és alapozó használatára. A kiválasztott Ceresit anyagok típusa függ az aljzat szívóképességétől. Az aljzat előkészítésével kapcsolatos teendők a Ceresit aljzatkiegyenlítők műszaki adatlapjában találhatók. A kiegyenlített aljzat burkolhatósági idejére vonatkozó előírásokat figyelembe kell venni a ragasztás megkezdése előtt!

Felhordás

A PVC-, valamint a habosított hátoldalú textilburkolatok fektetése során célszerű a ragasztó felhordására nagy pórusú szivacshengert vagy A4 fogazású kenőlapot használni. Az objekt kategóriába tartozó rugalmas burkolatok ragasztásához (homogén PVC, gumi stb.) az A2, A3 vagy A4 fogazású kenőlapot-, textilburkolat fektetéséhez a B1 vagy B2 kenőlapot ajánljuk. Nedves ragasztás: Nedvszívó aljzat esetében a nedves ragasztás javasolt, vagyis 20–30 perc szellőzési idő elteltével a burkolatot a még nedves ragasztóágyba fektetjük, majd alaposan bedörzsöljük. Poliolefin- és gumiburkolatot feltétlenül ezzel a módszerrel kell ragasztani. Tapadó ragasztás: Homogén és heterogén PVC-burkolatoknak nem nedvszívó aljzatra (pl. régi PVC-burkolatra) történő fektetéséhez tapadó ragasztást alkalmazunk. E módszer alkalmazása eseten a ragasztót A4 (A1) jelű kenőlapáttal egyenletesen hordjuk fel a fogadó felületre (aljzatra). Ezután várjuk meg, hogy a ragasztóanyag teljesen kiszellőzzön és sárgán áttetszővé váljon. Az ujjpróbánál (90–120 perc elteltével) az ujjunkhoz nem tapadhat ragasztó. Csak ezután kezdhető meg a burkolat fektetése. Kontaktragasztás: A ragasztóanyagot a burkolat hátoldalára hengerrel, a ragasztandó felületre pedig A4 vagy A1 fogazású kenőlappal hordjuk fel. A teljes kiszellőzés után (ujjpróba!) a felületeket nagy erővel nyomjuk össze (gumiburkolat ragasztása tömör felületre).

Kategória: Ragasztás

A termékhez még nincsenek vélemények, legyen

Ön az első aki megosztja velünk!


ÉrtékelésForgalmazott márkáink