PVC PADLÓ • LINÓLEUM
K 112 Vezetőképes PVC- és szőnyegburkolat ragasztó
K 112 Vezetőképes PVC- és szőnyegburkolat ragasztó

Elektromosan vezetőképes és elektrosztatikusan vezetőképes (disszipatív) PVC- és gumiburkolat MSZ EN 14041 szabvány szerinti ragasztására

KISZERELÉS műanyag vödörben.

• 12 kg

Jellemzői

Szerves oldószert nem tartalmaz

Alacsony szerves illóanyag kibocsátás

Vezetőképes

Rugalmas, felhasználásra kész

Székgörgő igénybevétellel szemben ellenálló

Leírás

Elektromosan vezetőképes és elektrosztatikusan vezetőképes (disszipatív) PVC- és gumiburkolat ragasztására alkalmas. Padlófűtés esetén is alkalmazható. A gumiburkolat megengedett vastagsága: tekercs esetén max 3,5 mm, lapformátum esetén max 2 mm.

A felület előkészítése

Az esztétikus burkolat elkészítéséhez feltétlenül szükség van a megfelelő Ceresit aljzatkiegyenlítő és alapozó használatára. A kiválasztott Ceresit anyagok típusa függ az aljzat szívóképességétől. Az aljzat előkészítésével kapcsolatos teendők a Ceresit aljzatkiegyenlítők műszaki adatlapjában találhatók. A PVC-burkolat MSZ EN 14041 szabvány szerinti vezetőképes fektetéséhez szigorúan be kell tartani a burkolatgyártó idevonatkozó előírásait. A földeléshez 30 m2-enként 1 m hosszú rézszalag szükséges, melyet ragasszunk az aljzatra a Ceresit K 112 ragasztóval. Vezetőképes gumiburkolat ragasztása esetén nem ajánlott vezetőképes alapozó alkalmazása! A földelő hálózat kiépítését (rézszalag fektetése) a gumiburkolat gyártójának utasítása szerint kell elvégezni! A rendszer földelését bízzuk villamossági szakemberre.

Felhordás PVC-burkolat ragasztása:

Nedves ragasztás: Nedvszívó aljzat esetében 10–20 perc szellőzési idő elteltével a burkolatot a még nedves ragasztóágyba fektetjük, majd alaposan bedörzsöljük. Gumiburkolat ragasztása esetén nem ajánlott a vezetőképes alapozó alkalmazása. A vezetőképesség eléréséhez szigorúan be kell tartani a burkolat-gyártó idevonatkozó előírásait. Általában rézszalag kerül minden egyes tekercs hossztengelye alá, melyeket összekötnek egy – a fal mellett körbefutó – rézszalaggal. Ezzel együtt két ellentétes sarokban kivezetést kell készíteni a biztonságos földeléshez. Maga a ragasztás a PVC-burkolat fektetésénél már ismertetett “nedves ragasztás” módszerével történjen. Tapadó ragasztás (csak PVC- burkolat esetén): Nem nedvszívó aljzat esetén (pl. PVC-re vezetőképes PVC) a ragasztót vigyük fel a megtisztított és rézszalaggal behálózott felületre. Várjuk meg a ragasztó teljes száradását (ujjpróba esetén a ragasztó nem ragadhat az ujjhoz). Ekkorra a ragasztó sárgásan- áttetszővé válik (kb. 90-120 perc). Kontakt ragasztás: Tömör aljzat esetén a ragasztót hordjuk fel az aljzatra. Simítsuk bele a burkolatot, majd néhány perc múlva húzzuk azt vissza. Ezután várjuk meg, hogy a ragasztóanyag – mindkét felületen – teljesen kiszellőzzön. Az ujjpróbánál (90–120 perc elteltével) az ujjunkhoz nem tapadhat ragasztó. Ezután ismét nyomjuk a burkolat az aljzathoz, jó erősen dörzsöljük rá, majd hengerezzük át. Így történik pl. a gumiburkolat ragasztása tömör felületre.

Kategória: Ragasztás

A termékhez még nincsenek vélemények, legyen

Ön az első aki megosztja velünk!


ÉrtékelésForgalmazott márkáink