PVC PADLÓ • LINÓLEUM
DH Maxi Önterülő aljzatkiegyenlítő
DH Maxi Önterülő aljzatkiegyenlítő

Szálerősítésű, beltéri kiegyenlítő anyag 3-30 mm rétegvastagság; problémás aljzatra is

Jellemzői

Kitűnő végszilárdság, kopásállóság és felületi simaság

Szívó- és nem szívó aljzat kiegyenlítésére alkalmas

Gyors kötésű, kazeinmentes

Feszültségszegény, szálerősítésű

Padlófűtés esetén is alkalmazható

3 óra múlva járható, 24-48 óra múlva burkolható

Leírás

A Ceresit DH Maxi gyorskötésű beltéri aljzatkiegyenlítő lakóépületek és intézmények általánosan előforduló aljzatainak (legalább C 12 szilárdságú aljzatbeton, esztrich, ragasztóval szennyezett aljzat, járólap stb.) kiegyenlítésére alkalmas max. 30 mm rétegvastagságig. A burkolhatóság elérése után a kemény, sima felületre PVC-, szőnyeg-, linóleum-, gumiburkolat, parketta vagy laminált padló kerül. Rendkívül magas szilárdsági paramétereinek köszönhetően különösen ajánlott ragasztott parketta alá. Székgörgő igénybevételnek ellenáll, padlófűtés esetén is alkalmazható.

A felület előkészítése

Az aljzatnak tisztának, tartósan száraznak, repedéstől valamint tapadásgátló anyagoktól mentesnek kell lennie. Az esetlegesen meglévő ragasztómaradványoktól – lehetőség szerint – teljesen meg kell tisztítani. Részletesebb információkat a felület előkészítéséről a Termékinformációs adatlapon találhat.

Felhordás

Az aljzatkiegyenlítő elkészítésekor 5,0-5,5 liter hideg vízhez 25 kg (1 zsák) poranyagot adagolunk folyamatosan, miközben elektromos keverőgéppel (max. 600 ford./perc) csomómentesre keverjük (3-5 perc). Az így kapott masszát 3-4 percig pihentetjük, majd ismét alaposan átkeverjük. A bekevert habarcsot 20-25 percen belül kell felhasználni úgy, hogy azt folyamatosan és egyenletesen az aljzatra öntjük, majd rozsdamentes acél glettvassal a felületen szétterítjük. A Ceresit DH Maxi alkalmas gépi felhordásra is. A kötés és a szilárdulás üteme a környezeti tényezőktől erősen függ, az anyag és a víz magasabb hőmérséklete meggyorsítja a kötést, az alacsonyabb lassítja azt. A túl gyors száradás káros következményei miatt az aljzatot a napsugárzástól és a huzattól óvni kell.

Kategória: Aljzatkiegyenlítés

A termékhez még nincsenek vélemények, legyen

Ön az első aki megosztja velünk!


ÉrtékelésForgalmazott márkáink